Koronavírus információk

Bölcsődékre vonatkozó szabályok koronavírus idején

Rendkívüli szünet

Budapest Főváros XI. Kerülete Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatala saját hatáskörében az önkormányzati fenntartású bölcsődéken kívűl a területén működő nem önkormányzati fenntartású bölcsődei ellátások zárva tartását is elrendelte, tehát ennek értelmében ez vonatkozik az egyházi, alapítványi, egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, nonprofit társaság által fenntartott bölcsődékre, családi bölcsődékre, munkahelyi bölcsődékre is. 

Ügyelet

Az időszakos gyermekfelügyelet nem teljes időben, napi max 2-3 órában, max 4-5 gyermekkel látható el, de csak abban az esetben ha szülő kiskorú gyermeke felügyeletét másképp biztosítani nem tudja.

Várható nyitás

Jelenlegi információink szerint még nem született döntés, így a szülők türelmét kérjük!

Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

Bölcsődénk bemutatása jelenleg zajlik, beiratkozásra szabad helyek függvényében van lehetőség júliusi hónapban vagy októberben, köztes időpontunk már sajnos nincs.

Állami bölcsődékre vonatkozó információk

Mit jelent a május elejétől bevezetett bölcsődei ügyelet?

Munkanapokon 6-18 óráig az önkormányzatnak biztosítania kell a gyerekek napközbeni felügyeletét, ha a szülő ezt igényli. Fontos, ez csak azokban a kerületekben, ahol a Polgármester rendkívüli szünetet rendelt el.

Kik mehetnek az ügyeletes bölcsődébe?

Csoportonként 5-5 gyermek lehet, ezért elsőbbséget élveznek a dolgozó szülők gyermekei. Csak és kizárólag egészséges gyermek látogathatja a bölcsődét.

Honnan kapok információt?

Újbuda Önkormányzatának oldala: https://www.ujbuda.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük