FAQ

Van még kérdésed? Nézd meg összefoglalónkat a gyakran ismételt kérdésekről!

Ha maradt még bármi amire nem találtál választ, keress Minket!

Tartalom

Működésünk

Hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután fél 5-ig tartunk nyitva, ezért kérjük, hogy a szülő legkésőbb 16:15 – ig jelenjen meg a bölcsődében. Késés esetén 16:30-at követően fél óránként 1500 Ft-ot számolunk fel, hiszen Kolléganőink túlóráznak, ezt az összeget ők kapják.
Ünnepnapokon és előre egyeztetett időpontokban tartunk zárva.

A téli időszakban: 2021. december 22-től január 3-ig tart a szünet.
Az év közben, tavaszi/őszi szünetet nem tartunk.
Szombati munkanapokon igény szerint, ügyeletet kérhető. (minimum 3 fő)

Megközelítés a Bartók Béla út felöli bejáraton. Főkapu 2 lépcsőfok, ezt követően 12 lépcsőfok a félemelet. ( Babakocsikat a bölcsi területén belül lehet parkoltatni, illetve lezárva a lépcső alatt )

2 csoporttal dolgozunk, ami azt jelenti, hogy engedélyünk alapján 7+8 gyermek ellátására van lehetőség. Gyakorlatba ez 12 főt jelent a mi esetünkben, fenntartói döntés értelmében. 3 külön teremben zajlanak a napi életünk programjai ( a foglalkozások és a szabad játék ). Ebben az életkorban nem lehet szigorúan vett kötött foglalkozásokat tartani, lehetőségeket ajánlunk fel a gyermekeknek.

Csoportonként létszám függvényében vagy 2 fő vagy 1 fő gyermeknevelő foglalkozik a kicsikkel. Szakképzettségüket tekintve: kisgyermeknevelő, gyógypedagógus asszisztens – óvópedagógus és családi napközi vezető. Nevelők munkáját 1 fő dadus segíti.

Napi 3x vagy 4x ( ellátástípus függvénye ) biztosítunk étkezést a gyerekeknek. Intézményünk melegítőkonyhával rendelkezik, gyermekek étkezését gyermekétkeztetéssel foglalkozó cég biztosítja. Ételallergiás menüre van lehetőség ( ételallergiáról igazolás szükséges, az étrendet dietetikus állítja össze).

Ésszerű kereteken belül természetesen. Azonban a zavartalan étkezésekhez ragaszkodunk. Fél napos ellátás esetén fél 1-re várjuk a szülőket, korábbi elhozatalra nincs lehetőség. Egész napos ellátás esetén fél 4-től van lehetőség a gyermek elvitelére.

Sajnos a XI. kerület ezen részén nagyon kevés olyan ház van, ami saját kerttel rendelkezik, ez vonatkozik ránk is. Bölcsődétől rövid sétára 3 játszótér is található, ezeket látogatjuk. Minden nap 11-11:45-ig szabadtéri játék van a napirendünkben. Sokan negatívumként élik meg az udvar hiányát, azonban a hozzánk járó gyermekek nagyrésze a saját otthonuknál sem rendelkezik udvarral. Mi megtanítjuk őket a játszóterek biztonságos és szabályos használatára, ezzel is támogatva a szülőket.

Gyerekek Wapiti wagonban utaznak, mely teljesen biztonságos, biztonsági övvel ellátott kiskocsi.

Bölcsőde 3 db saját parkolóval rendelkezik közvetlenül az épület mellett, így a gyermekek szállítsa biztonságosan megoldható.

Beiratkozás, szerződéskötés, finanszírozás, megszűntetés

Minden esetben azt szoktuk kérni, hogy személyesen nézze meg az érdeklődő az intézményt. Lehetőleg legalább 3 bölcsit keressen fel, nézze és tapasztalja meg, hogy melyik a legmegfelelőbb a gyermeknek és a családnak. Ezt követően megszületik a döntés, kiküldünk egy adatlapot ( mely tartalmazza a kezdési dátumot ), visszaküldése után ebből készül a szerződés, mely aláírásához és a regisztrációs díj befizetéséhez időpont egyeztetés következik. Szerződés határozatlan időre szól, kivételt képez, ha a szülő már előre meg tudja határozni a dátumot.

Ellátási díj tartalmazza: ellátást, étkezést ( napi 3 v 4 ), heti 2x angol foglalkozást, heti 1x angol nyelvű tornát, ezen kívül természetesen magyar nyelven foglalkozásokat, tornát, életkornak megfelelő fejlesztéseket.

Étkezési díj: havi térítési díj tartalmazza, havi átalányban számolva, ezért visszatérítésre nincs lehetőség hiányzás esetén!

Szünet idejére a térítési díj fizetése kötelező, visszatérítésre nincs lehetőség.

GINOP-5.3.11-18 – KISGYERMEKET NEVELŐK MUNKAERŐPIACI VISSZATÉRÉSÉNEK TÁMOGATÁSA ÉS A KISGYERMEKET NEVELŐK MUNKAERŐPIACI VISSZATÉRÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A KÖZÉPMAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN CÍMŰ KONSTRUKCIÓKRÓL.

Támogatás keretében a Kincstár maximum havi 40 ezer forint összeghatárig támogatást nyújt a munkahelyi, illetve családi bölcsődékben elhelyezett kisgyermekek személyi térítési díjára vonatkozóan. Feltétel:

 • inaktív állomány ( fizetés nélküli szabadság )
 • elutasító nyilatkozat az állami bölcsődéből vagy a megjelölt településen való lakcím ( anya és gyermek közös lakcímen )
 • munkáltatói szándéknyilatkozat

MÁK hivatalos oldala: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/bolcsodei-tamogatas

CAFETERIA

Olyan adómentes juttatási forma, melyet a munkáltató cafetéria rendszerben és egyéb juttatásként is biztosíthat. A költségtérítés kiterjedhet az étkeztetés díjára is, és elfogadható a munkáltató nevére kiállított számla is

Felmondási idő: 2 hónap, mely minden esetben hónap első naptári napjától indul. (Minden esetben írásos felmondás szükséges.) Ennek értelmében erre a 2 hónapra számolódik el az előre befizetett 2 havi kaució.

Óvodába ballagás esetén, ha már tudunk fix dátumot határozott idejű szerződés kötése lehetséges, ennek értelmében az utolsó 2 hónapra számolódik el az előre befizetett 2 havi kaució.

Abban az esetben, ha az óvodai beszoktatás korábban kezdődik, mint szeptember 1. térítési díj visszatérítésére nincs lehetőség.

Beszoktatás

való visszatérést, egyéni elfoglaltságokat. Beszoktatás első napja minden esetben keddi nap. Javasoljuk, hogy 2-3 hetet szánjanak rá, ne legyen belső feszültség a helyzetből. Adjuk meg az időt és a türelmet a gyermeknek az új helyzet megismeréséhez, megszokásához. Nincs két egyforma gyerek, nincs két egyforma beszoktatás.

 • Első nap a gyermek egy órát tölt az intézményben, ezalatt megismerkedik az új környezettel a társakkal és nevelőkkel.
 • Második nap a gyermek a szülővel reggeli előtt érkezik. A reggelit még a szülővel fogyasztja el, később a tízórai előtt a szülő elköszön. A tízórait már a nevelőktől kapja a gyermek, tízórai után a szülő visszaérkezik az intézménybe és haza mennek.
 • Harmadik nap, mint az előző napon tíz órakor a szülő elköszön. A tízórait a nevelőktől kapja a gyermek majd társaival együtt a játszótérre indul vagy a csoportban folytatja a játékot. (időjárástól függ). A szülő délben visszaérkezik a csoportba, az ebédet a gyermek a szülővel fogyasztja el.
 • Negyedik nap a reggeli elfogyasztása után a szülő elköszön a gyermekétől. A nap többi részét a gyermek a nevelőkkel tölti. A szülő ezen a napon már csak az ebédre érkezik vissza.
 • Ötödik napon a szülő már reggeli előtt elköszön a gyermektől. A nap többi részét a gyermek a nevelőkkel tölti. Ezen a napon a szülő az ebéd elfogyasztása után érkezik vissza az intézménybe.
 • Hatodik nap megegyezik a az ötödik nap menetével
 • Hetedik napon a gyermek megismerkedik az ágyával és már az intézményben alszik.
  hetedik naptól az intézményben alszik a gyermek, a szülő délutáni érkezése a következő napokban a gyermek alvásától függ.

 • 1. Nap – 930– 1030
 • 2. Nap – 845 – 1100
 • 3. Nap –  845– 1230
 • 4. Nap – 845 – 1230
 • 5. Nap – 845 – 1230
 • 6. Nap – 845 – 1230
 • 7. Nap – 845 –