1-4 éves gyermek étrendjének összeállításánál törekedni kell a változatosságra, valamint, hogy az egészséges táplálkozás irányelvei érvényesüljenek az étkezésben. Családi bölcsődei és napközbeni gyermekfelügyeleti étkezés nem tartozik a közétkeztetés hatálya alá, azonban az irányelveket tartjuk.
Étkezéseink a napirendünkhöz igazodnak. Egész napos ellátás keretében 2 fő étkezést (reggeli, ebéd), 2 kisétkezést (tízórai, uzsonna) biztosítunk a gyermekek számára, mely a napi energiaszükséglet 75%-át fedezi. Fél napos ellátás keretében 2 fő étkezést (reggeli, ebéd) es 1 kisétkezést (tízórai) biztosítunk.

Étkezési díj a havi térítési díj része, visszatérítésre nincs lehetőség.

A bölcsődés gyermekekre jellemző, hogy viszonylag nagy a tápanyagigényük, főleg fehérje-és kalcium vonatkozásban. Fontos követelmény, hogy a főétkezések, illetve egy kisétkezés komplettek legyenek.

Étkezéseinket a Menükuckó biztosítja.

Ételallergia: Menükuckó dietetikusa orvosi igazolás alapján álltja össze és jelöli ki a speciális étrendet. Amennyiben orvosi utasításra diétára van szükség, ez is megoldható. Kérjük, hogy minden esetben egyeztessünk beiratkozás előtt az allergia típusáról, tüneteiről és kezeléséről. Köszönjük!

Minta étrendünk – nem allergiás menü