+36 20 776 11 13 contact@blue-elephants.hu

PETIT CLUB ATELIER – OVIS MŰHELY

A francia nyelvi érzékenyítésre irányuló programunknak mindig is célja volt, hogy a francia nyelvet ne csak játékos foglalkozás keretei között, hanem minél természetesebb élethelyzetekben, az “egy személy – egy nyelv” elvét követve szippanthassák magukba a csöppségek.

Ez a célkitűzésünk valósul meg a Petit Club Atelier, azaz az Ovis Műhely létrehozásával. A műhely egy 2 óra időtartamú délutáni “miniovi”, mely során francia anyanyelvű, vagy anyanyelvi szintű pedagógusunk egy komplex francia délutáni programot valósít meg, melynek része a relaxáció – gyermekjóga – mozgás – művészetterápia – szerepjáték – mese, vers, dráma – szabad játék.

A műhely programja az alábbi rendet követi:

– Köszöntés – egyéni beszélgetés (5-10 perc)

Fontosnak érezzük, hogy mindenkit egyénileg tudjunk fogadni, legyen ideje testben és lélekben megérkezni.

– Relaxáció és gyerekjóga (kb 30 perc)

Aktív játékos mozgás, a gyerekek mozgásigényének kielégítésére, a gyermekeket sem elkerülő mindennapi stressz, feszültség,negatív érzelmek oldására relaxációs technikákon keresztül, mely során minden instrukció franciául hangzik el, fantasztikus lehetőséget biztosítva ezzel a testünk megismerésével, érzelmeinkkel és mozgásunkkal kapcsolatos szókincs elsajátítására.

– Játékos nyelvi foglalkozás (kb 30 perc)

Módszertanilag felépített foglalkozás, mely játékos feladatokon keresztül éri el a megcélzott szókincs átadását.

– Mese – vers – ének – dráma

A tematikához kapcsolódó mese, visszatérő énekek, versek, mondókák stb kántálása franciául. A történetek játékos feldolgozása drámajáték formájában.

– Művészetterápiás foglalkozás 
Festés, színezés, rajz egyéb kézműves technikák használata franciául instruálva, melyen keresztül rendkívül széles szókincs (eszközök, színek, formák) megnevezésére nyílik mód.

– Szabad játék / Szerepjátékok 
A szerepjátékok közben a mindennapi élet eszközeit, tárgyait, kifejezéseit észrevétlenül sajátítják el a gyerekek. A nevelő a gyerekek szabad játékába bekapcsolódva francia nyelven számos kifejezés átadásra talál alkalmat észrevétlenül.

A műhely részei egymással felcserélődhetnek, a hangsúlyok, alkalomról alkalomra változhatnak, az aktuális pedagógiai célok és gyerekek igényei szerint. Bizonyos tevékenységek akár párhuzamosan is futhatnak, hiszen lesz aki inkább kézműveskedni, festeni, míg más kártyázni, vagy társasozni szeretne.

Today Upcoming Events

No upcoming events for today

15 Next Events

No upcoming events for today