+36 20 776 11 13 contact@blue-elephants.hu

Wir spielen Deutsch

Rozmann-Stoklász Viktória vagyok 🙂

Gyerekkoromban abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Ausztriában élhettem, ott jártam általános iskolába. A német nyelvet akkor még nem tanultam, hanem „rám ragadt”. Ekkor csak annyi előnyt éreztem, hogy sokkal több könyvet tudtam értően elolvasni, sokkal több filmet értettem meg. A nyelvtudás tényleges előnyével csak akkor szembesültem, amikor később itthon láttam, hogy mennyire szenvednek a hagyományos nyelvoktatás közben osztálytársaim, illetve amikor én is részese lettem második, harmadik nyelv tanulásakor ennek a rendszernek. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy ezt másképp is lehetne, illetve hogy ennek nem szeretném gyermekeimet kitenni.

Éppen ezért, amikor megszületett először a lányom, majd a fiam, az első pillanattól kezdve csak németül beszéltem hozzájuk, német meséket olvastam, németül mondókáztunk, énekeltünk, játszottunk, mint ahogy ez egy vegyes házasság esetén is történik. 2006-ban igencsak csodabogaraknak számítottunk még

MILYEN MÓDSZERREL DOLGOZOM?

A német nyelvet hagyományos értelemben nem tanítom, csak átadom. Projekt rendszerben barkácsolunk, alkotunk, beszélgetünk különböző témákról, ehhez kapcsolódó dalokat énekelünk, mondókázunk, minél több oldalról támogatva egy új nyelv beépülését gyermekeink életébe. Az élmény által így a gyermekekben észrevétlenül rögződnek a mondókák, a mozgás által a szavak, és nyelvtani fordulatok – csak úgy, mint amikor a kisgyermek tanulja anyanyelvét.

Korosztály: 1,5-3,5 év közötti gyermekek ( foglalkozáson a szülő is jelen van ) Egy csoportban 4-6 gyermekkel dolgozunk.

Havonta 4 alkalom, betegség esetén 1 alkalom a következő hónapban pótolható.

Bemutató foglalkozás: Szeptember 30. hétfő 9:30-10:15

Első foglalkozás: október 7. hétfő 9:30-10:15

MIÉRT JAVASLOM A KORAI NÉMET FEJLESZTÉST?

Napjainkban egyre több szülő ismeri fel a kétnyelvűség előnyét. Ez pedig nem csak abból áll, hogy a gyermek fáradtság nélkül, játszva tanul meg egy idegen nyelvet, bár tényleg ez a legnagyobb előnye. Több kutatás bizonyította, hogy a kétnyelvű gyermekeknek strukturáltabb a gondolkodásmódjuk, jobb a problémamegoldó képességük. A jövőre nézve pedig elmondható, hogy egy idegen nyelv ismerete után sokkal könnyebben tanulja meg a második, harmadik idegen nyelvet.

ÁRAK

  • 4 alkalmas bérlet: 10.000 Ft 
  • betegség esetén 1 alkalom a következő hónapban pótolható

ELÉRHETŐSÉG ÉS REGISZTRÁCIÓ

A foglalkozáson való részvétel regisztrációhoz kötött:

email: contact@blue-elephants.hu

telefonszám: +36 (20) 445 2244