Nyitvatartás

Bölcsődei ellátást a képzés idejére biztosítunk hétfőtől péntekig, reggel  8-tól 12:30-ig.

Intézményünk délután fél 5-ig tart nyitva, külön térítés ellenében egész napos ellátás is biztosított.
Ünnepnapokon és előre egyeztetett időpontokban tartunk zárva.

little girl

Mennyi idős gyerekeket fogadunk? Hány fős csoport/csoportok vannak?

18 hónapos kortól fogadunk gyermekeket. Ennek egyszerű oka van: tapasztalataink alapján ez az az életkor, amikor már az anyának és gyermeknek sem megterhelő az elválás. Tettünk kivételeket, képzés miatt is, de nem vált be. Külön elbeszélgetés és döntés alapján 15-16 hós gyermek felvétele megoldható, azonban csak abban az esetben ha a fejlettségi szintje megegyezik a 18 hós szinttel. 2 csoporttal dolgozunk, ami azt jelenti, hogy 7-7 gyermek ellátására van lehetőség bölcsődénkben ( 18 hónapos kortól-28 hónapos korig, 29 hónapos kortól-36+ hónapos korig ) . 3 külön teremben zajlik a foglalkozás, a torna és a játék, így folyamatos a mozgás. Ebben az életkorban nem lehet szigorúan vett kötött foglalkozásokat tartani, lehetőségeket ajánlunk fel a gyermekeknek. Gyermekek óvodaköteles korig maradhatnak.

Hány fő van a gyerekekkel és milyen végzettséggel rendelkeznek?

Csoportonként létszám függvényében vagy 2 fő vagy 1 fő gyermeknevelő foglalkozik a kicsikkel. Szakképzettségüket tekintve: kisgyermeknevelő, gyógypedagógus asszisztens – óvópedagógus és családi napközi vezető-drámapedagógus. Nevelők munkáját 1 fő dadus segíti.

Mit esznek a gyerekek?

Napi 3x vagy 4x ( ellátástípus függvénye ) biztosítunk étkezést a gyerekeknek. Intézményünk melegítőkonyhával rendelkezik, gyermekek étkezését gyermekétkeztetéssel foglalkozó cég biztosítja. Ételallergiás menüre van lehetőség. Reggelire életkornak megfelelően változatosan zöldség, felvágott, krémek, péksütemények tejjel-teával-vízzel-kakaóval. Tízórai minden esetben gyümölcs. Ebédre levest és másodikat is biztosítunk, főzelék, husi, tészta, halacska, köretek között akár bulgur is szerepel az étlapon. Uzsonnakor próbáljuk a gyerekekkel a zöldség és husi krémeket megismertetni, rendszeresen fogyasztanak halkrémet is.

Napirend

8:00-8:30Érkezés, szabad játék
8:30-9:00Testápolási tevékenységek, reggeli
9:00-10:20Fejlesztő tevékenység, fejlesztő torna vagy jóga
10:20-10:45Tízórai, testápolási tevékenység, öltözködés
10:45-11:45Udvari játék, levegőzés
11:50-12:00Testápolási tevékenységek, készülődés az ebédhez
12:00-12:30Ebéd
12:30-13:00Testápolási tevékenység, készülődés a pihenéshez
13:00-14:45Mese, pihenés, alvás
14:45-15:25Ébredés, testápolási tevékenység, uzsonna
15:25-16:30Szabad játék a szülők érkezéséig

Van esetleg saját udvar vagy játszótérre mennek a gyerekekkel?

Sajnos a XI. kerület ezen részén nagyon kevés olyan ház van, ami saját kerttel rendelkezik, ez vonatkozik ránk is. Bölcsődétől rövid sétára 3 játszótér is található, ezeket látogatjuk. Minden nap 10:45-11:45-ig szabadtéri játék van a napirendünkben. Sokan negatívumként élik meg az udvar hiányát, azonban a hozzánk járó gyermekek nagy része a saját otthonuknál sem rendelkezik udvarral. Mi megtanítjuk őket a játszóterek biztonságos és szabályos használatára, ezzel is támogatva a szülőket.

Környéken nehezen lehet parkolni, van esetleg valami megoldás?

Bölcsőde 3 db saját parkolóval rendelkezik közvetlenül az épület mellett, így a gyermekek szállítsa biztonságosan megoldható.

Fontos egészségügyi információk, szabályok:

A beszoktatás előtt a szülő szíveskedjék bemutatni a gyermekorvosi igazolását, hogy megkapta a korának megfelelő és szükséges oltásokat.

Bölcsődénket nem látogathatja, aki:

… antibiotikumot vagy egyéb gyógyszert szed,

… lázas (hónaljban mérve 37 Celsius foknál magasabb),

… fertőző beteg (kiütései vannak, váladékos/gyulladt a szeme, gyakran folyik az orra, vagy egymás után többször híg széklete van).

TOVÁBBI TUDNIVALÓK…

Előfordulhat, hogy néhány tünet nem fertőzés miatt alakul ki, de ezt kezdetben nem tudhatjuk. Ezért már a betegség gyanúja esetén is kérjük, tartsák otthon megfigyelés céljából legalább egy napot.

Betegség után közösségbe jöhet a gyermek:

láz esetén, 2 lázmentes nap elteltével, híg széklet esetén 2 hasmenés mentes nap elteltével, szemgyulladás esetén a szem gyulladásának megszűnése után (nincs váladék, nem piros).

Minden esetben a gyermekorvos által kiadott igazolással!
Amennyiben a gyermek a nap folyamán betegszik meg, a szolgáltatást nyújtó személy minden esetben értesíti a szülőt.
Ebben az esetben a szülő köteles mihamarabb a gyermekért jönni!

Mi a beiratkozás, szerződéskötés menete?

Képzéssel párhuzamosan 2021. október 1-től 2022. június 30-ig határozott idős ellátási szerződést kötünk. A térítési díj tartalmazza a napi ellátást, foglalkozásokat, valamint az étkezést. Szeptember hónapban térítésmentesen folynak a beszoktatások párhuzamosan az angol nyelvű csapatépítő kurzussal.

Mi a beszoktatás menete?

  • Első nap a gyermek egy órát tölt az intézményben, ezalatt megismerkedik az új környezettel a társakkal és nevelőkkel.
  • Második nap a gyermek a szülővel reggeli előtt érkezik. A reggelit még a szülővel fogyasztja el, később a tízórai előtt a szülő elköszön. A tízórait már a nevelőktől kapja a gyermek, tízórai után a szülő visszaérkezik az intézménybe és haza mennek.
  • Harmadik nap, mint az előző napon tíz órakor a szülő elköszön. A tízórait a nevelőktől kapja a gyermek majd társaival együtt a játszótérre indul vagy a csoportban folytatja a játékot. (időjárástól függ). A szülő délben visszaérkezik a csoportba, az ebédet a gyermek a szülővel fogyasztja el.
  • Negyedik nap a reggeli elfogyasztása után a szülő elköszön a gyermekétől. A nap többi részét a gyermek a nevelőkkel tölti. A szülő ezen a napon már csak az ebédre érkezik vissza.
  • Ötödik napon a szülő már reggeli előtt elköszön a gyermektől. A nap többi részét a gyermek a nevelőkkel tölti. Ezen a napon a szülő az ebéd elfogyasztása után érkezik vissza az intézménybe.

 A hétvége után visszaesés tapasztalható.

  • Hatodik nap megegyezik a az ötödik nap menetével, hogy a gyermek a hétvége után újra felvegye a ritmust.
  • Abban az esetben, ha az anyuka egész napos ellátást szeretne: a Hetedik napon a gyermek megismerkedik az ágyával és már az intézményben alszik.
  • hetedik naptól az intézményben alszik a gyermek, a szülő délutáni érkezése a következő napokban a gyermek alvásától függ.

Milyen ellátástípusok vannak és mennyibe kerül?

Ellátás típusok: képzés idejére szóló és kezdetektől egész napos szerződési lehetőségeink vannak. Bölcsődei ellátást biztosítunk, ideiglenes-időszakos gyermekfelügyeletet nem. Melynek oka, hogy a csoportba járó gyermekeknek stabilitást biztosítsunk.

Bölcsődei ellátási díj cafetériában elszámolható, nullás adómentes juttatásként.

Képzés idejére szóló szerződés felfelé bővíthető, amennyiben idő közben felmerül az igény.

Képzés idejére
75.000 Ft / hónap
Ellátási díj tartalmazza: ellátást, étkezést: napi 3x a képzés első két fázisában majd napi 4x az utolsó modulban egész napos ellátás keretében, heti 2x angol foglalkozást, heti 1x angol nyelvű tornát, ezen kívül természetesen magyar nyelven foglalkozásokat, tornát, életkornak megfelelő fejlesztéseket.
Képzés idejére – kiegészítő délutáni óra
300 Ft / óra
Amennyiben a gyermek délután a csoporttal marad, eseti jelleggel óradíjjal igényelhető.
Egész napos
95.000 Ft / hó
Ellátási díj tartalmazza: ellátást, napi 4x étkezést, heti 2x angol foglalkozást, heti 1x angol nyelvű tornát, ezen kívül természetesen magyar nyelven foglalkozásokat, tornát, életkornak megfelelő fejlesztéseket.

Hasznos információk, szükséges ruházat, mit biztosítunk:

Kényelmes váltóruhák: body, zokni, harisnya, nadrág, póló.
Télen/ősszel: vastag kinti nadrág, esőnadrág, meleg vízálló (téli) csizma
Nyáron: kis sapka, naptej, kullancsriasztó spray
Váltó cipő, vagy tappancsos zokni.
Tisztálkodáshoz: fogkefe, pelenka
Igény szerint: alvós állatka, cumisüveg, fésű

Mit biztosítunk?

popsi törlő, popsi krém
fogkrém, fogmosó pohár, törölköző, papírzsebkendő, előke, ágynemű, takaró